Nytt Infrarødt kamera

I svunne tider, 1986 – 88, drev jeg litt med infrarød film. De par år har jeg vendt tilbake til den infrarøde verden, men nå digitalt.
Først brukte jeg filter. Da setter en et filter som stenger ute all lys bortsett fra en bestemt infrarød bølgelengde.
Fordelen med å gjøre det slik er at en kan bruke det utstyr en har, ulempen er at en må sette kamera på stativ, finne motivet, så skru forsiktig på filteret og så ta en lang eksponering (20 – 30 sekunder). En kan med andre ord ikke ta bilder i farta, folk i bevegelse etc.

Forskjell på "vanlig" og IR foto
Samme sted, “Vanlig” til venstre, IR til høyre

 

Bakke Bru
Panorama satt sammen av 2 bilder. Vanlig kamera, brukt filter

Den andre måten å gjøre det på er å få konvertert et kamera til å kunne gjøre dette uten å bruke filter. En kan da ikke bruke kameraet til noe annet.
I begynnelsen av 2013 fikk jeg konvertert et kamera og brukte det mye, såpass at jeg faktisk holdt min første utstilling her på Moi, (Cecilie’s conditori)

Fra utstillingen "Infrarøde landskap"
Fra utstillingen “Infrarøde landskap”
Fra utstillingen "Infrarøde landskap"
Fra utstillingen “Infrarøde landskap”

 

Det første kameraet jeg fikk konvertert er jeg godt fornøyd med, men det er litt stort og blir litt herk å få med seg om en har mye annet utstyr med på en tur.
Så jeg fant et “nytt” på eBay jeg kunne få konvertert. Uheldigvis har været ikke vært det beste etter det kom tilbake fra verksted, men i dag kom sola fram slik jeg rakk å ta et par bilder.
Dette kameraet er konvertert på en litt annen måte, den skal beholde blåfargen, mens resten blir infrarødt, tror det kan gi noen spennende resultater. Gleder meg!

Nytt IR kamera
Nytt IR kamera

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Close Menu
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.